Anna Larbring

Jag heter Anna och har alltid haft en förkärlek till hundar!

När min dotter var 12 år fick hon sin första hund och det var egentligen först då mitt numera stora hundintresse började växa! Ganska snart kände jag att jag ville ha en egen hund, och jag skaffade då Isor, en liten ljuvlig chihuahua/pomeranian blandning vars största uppgift är att vara just söt!

Isor och jag började träna tricks, provade rallylydnad och enkla lydnadsövningar och det dröjde inte länge innan jag kände att jag ville ha ”mer” hund! Snabbare än planerat kom så yrvädret Kira in i mitt liv, en bordercollie/tollare blandning. Kira är perfekt för mig, pigg, glad, nyfiken och emellanåt lite för busig! Tillsammans tränar och tävlar vi nu både rallylydnad och tävlingslydnad och har himla roligt ihop!

Tillsammans med Kira växte mitt hundintresse ännu mer och jag valde att utbilda mig till hundinstruktör då jag är van att jobba med människor och tycker att kopplingen hund/människa är väldigt spännande. Min styrka som instruktör tror jag är att jag, inte minst av egen erfarenhet, vet hur viktig en god grundrelation är för ett gott samarbete mellan hund och förare, och också vet hur jag ska förmedla den kunskapen till mina kursdeltagare.

Oavsett om man som hundägare vill tävla inom någon hundsport, använda sin hund som tjänstehund eller enbart sällskapshund så är relationen lika viktig och det är därför jag gärna håller valpkurser för att kunna vara med och påverka från start! Jag tycker det är väldigt givande att hålla kurs, att få dela med mig av min kunskap och att få se hund och förare utvecklas tillsammans är oerhört glädjande och lustfyllt! Det ska vara roligt att träna hund!

Share this post