Trivselregler

Lagar och regler är sällan särskilt roliga, men för att allt ska fungera och alla ska trivas hos HallåHund, vill vi att du tar dig tid och läser igenom våra trivselregler innan du besöker oss!

Utanför hallen

Hallen är öppen alla dagar i veckan från kl 8.00 till kl 22.00. Kl 22.30 kan inte kodlåset användas längre och larmet slås automatiskt på.

Eftersom det finns bostadshus på gården, är det viktigt att respektera att vissa områden är privata. Visa också hänsyn genom att alltid ha din hund kopplad utomhus när du besöker oss, och tänk på att inte låta din hund sitta i bilen eller utanför och skälla när du själv vistas i hallen!

Rastning av hundar görs på baksidan av HallåHunds hus, och du plockar självklart upp efter din hund och slänger påsen i hundlatrinen som finns uppsatt på gaveln på huset. Ingen rastning någon annanstans! Var uppmärksam så inte din hund kissar på husväggar, trappor, mm!

I hallen

Inga ytterskor får användas i hallarna! Det finns skoställ och klädhängare i båda hallarna där du kan ställa dina ytterskor och hänga din jacka. Det är ej tillåtet att ha mat samt dryck inne i hallarna.

Alla hundar som går kurs eller på annat vis vistas på HallåHund måste vara vaccinerade och försäkrade, och du som hundförare måste ha en ansvarsförsäkring som normalt ingår i din hemförsäkring. Är du osäker så kolla! Både hundar och förare vistas hos oss på egen risk, och strikt hundägaransvar gäller.

Löptikar är välkomna förutom under höglöp då du är välkommen utan hund. Tikskydd måste användas vid vistelse i hallarna och övriga utrymmen inomhus. Tikskydd finns att köpa i butiken när den är öppen. På våra jaktapporteringskurser tillåter vi endast löptikar som är i början av sitt löp, men du är självklart välkommen utan hund övriga tillfällen.

Visa hänsyn till dem som hyr hallen innan dig, vänta i entréhallen tills det är din tur eller kika in i vår butik när den är öppen. Vill du fika så finns det kaffe/te, dricka och ibland ngn kaka att köpa i entrén, du betalar genom att lägga pengar i porslinshunden eller så betalar du via swish.
I butiken hittar du foder, godis, tillbehör samt bra hundförarkläder, mm. Självklart kan du betala med kort i butiken!
Tänk på att hålla tiden och vara ute ur hallen samt ha städat upp och plockat iordning efter dig senast till den tid du har hyrt till, tänk på att nästa vill in på sin bokade tid!
Vi är tacksamma om du även plockar upp ev godisrester (tänk på att nästa hund kan vara allergisk!) samt tussar om din hund fäller.

Låna gärna den utrustning som finns i hallarna, men ställ tillbaka allt efter dig. Om det inte är någon som ska träna efter dig, se till att all belysning är släckt innan du går, tänk också på att kontrollera att dörrarna går i lås ordentligt!

Toaletten finns i anslutning till stora hallen, hyr du lilla hallen och behöver besöka toaletten når du toaletten från utsidan för att inte störa dem som tränar i stora hallen. Det är också på toaletten du hämtar vatten till din hund.

Rasta din hund regelbundet och tänk på att miljön kan göra att den behöver rastas oftare än normalt. Extra viktigt om du tränar med en valp såklart! Att hundarna markeringskissar är inte acceptabelt, så ha uppsikt över din hund! Det finns hanhundsskydd att köpa i butiken, vet du att din hane markeringskissar ber vi dig införskaffa ett sådant. Skulle din hund ändå kissa inne så måste platsen direkt markeras med något, därefter hämtar du avsett papper och rengöringsmedel. Torka först upp så mkt som möjligt med pappret, skaka flaskan och spraya rejält på fläcken och låt verka, lägg på ett papper för att markera platsen. Låt pappret suga upp så mkt som möjligt innan ni går från hallen. Till sist markeras platsen med en bit röd textiltejp som finns i båda hallarna, detta för att ingen ska trampa i det blöta. Om din hund kräks eller bajsar på mattan hämtar du en hink med varmt vatten & såpa samt en svamp på toaletten och gör rent med detta. När du sedan torkat upp med papper används medel enligt ovan. Det räcker alltså inte att enbart använda medel i dessa fall.

Det är inte tillåtet att låta valpar leka eller springa lösa inne i hallen! Valpar kissar ofta när de leker, och vi håller därmed själva våra valplekis utomhus!
Vi undanber oss även bajspåsar i soptunnan i entrén! Vi tror inte att du slänger bajspåsar inomhus hemma, så varför göra det hos oss? Självklart finns det en tunna avsedd för bajspåsar utomhus vid rastningsplanen!

Om vi måste åka extra för att städa hallen, tar vi ut en avgift från 500:- i städavgift. Detta faktureras den som har hyrt hallen.

Skulle något hända i hallen, något går sönder eller något annat inträffar, måste du omgående kontakta ansvarig personal på plats, eller ringa telefonnummer 0730-41 47 60 eller 0737-398070. Detta är viktigt för att undvika att skadan blir värre, eller att andra skadas!

Vi är glada och stolta över våra fina hallar! Vi hoppas att du som besöker oss ska känna likadant och att vi tillsammans kan hjälpas åt och värna om dem!