FAROR FÖR DIN HUND & KATT NU TILL PÅSKEN!

Har ni börjat planera inför en lång & härlig påskhelg med god mat och extra mycket godis. Bara ta det lugnt och njuta av ledigheten. Tänk då en extra gång på era husdjur. Den långa och fridfulla helgen kan snabbt bli en mardröm.

En bov är bland annat chokladen. Choklad innehåller teobromin som hundar & katter inte kan bryta ned. Ju mörkare choklad desto mer kakao och teobromin. Redan ganska små mängder mörk choklad kan räcka för att hunden ska bli förgiftad. Symtom på chokladförgiftning kan vara att hunden dreglar, kräks, får ont i buken, blir törstig och kissnödig. Den kan bli darrig, orolig, få kramper och hjärtklappning.

Katter är precis som hundar känsliga för teobromin, men är generellt inte intresserade av sötsaker. Däremot så gillar katten att leka med trassliga trådar, ulliga kycklingar på bordet eller pynt i påskriset. Varje år opereras det bort främmande föremål ur kattens mage i samband med storhelger. Ett annat varningstecken är vissa lökväxter och blommor som hör påsken till. De flesta växter har irriterande växtsaft som kan störa kattens matsmältningssystem, särskilt liljor och prickbladsväxter kan ge katten livshotande skador. Så har ni påskliljor inne, tänk då på att inte ställa dom så att era katter kommer åt dem.

Ge din hund & katt ett gott och bra godis!
Just nu har vi olika erbjudanden i vår butik. Kom in så hjälper vi er att hitta just de godiset som din hund/katt kommer att gilla. VÄLKOMNA!

Share this post