Agneta Doverholt

Hej

Jag heter Agneta Doverholt och föder upp saluki under kennelnamnet Dahaqin. Jag köpte min första saluki 1991 och har sedan dess ställt ut dem runt om i världen. Jag har vunnit BIS på kennelklubben och vår Stora Special. 2010 vann jag på WDS med en egenuppfödd hane, och året efter vann jag Bir med hans syster i Paris.

Jag är utställningsdomare för en del raser i grupp 10, men också Lure-coursing domare. Har dömt alla rasgrupper inofficiellt på klubbar runt om i Sverige. Nästa vår kommer jag bla döma i Sydney i Australien och sedan Euro Sighthound Show i Slovenien, så det blir en spännande start på nya året.

Jag går gärna själv på handlerkurser med mina hundar, och ser handling som en lydnadsträning. Man skulle inte starta sin hund på en lydnadstävling utan att först träna den, och jag tycker hunden ska få samma chans i ringen dvs att den visas så bra som möjligt för den individen.

Jag har hållit utställningsträningar för SKK, Svvk och andra rasklubbar i snart 20 år. Jag ser fram emot att hålla kurser på Hallå hund.

 

Mvh

Agneta Doverholt

Share this post